Hemsidan under uppbyggnad!

Historik

Klubbstugan och redskapsbod.

1981 startades klubben av ett gäng entusiaster och flera av dem är kvar än idag. Från början fick vi plats i den "lilla stugan", men snart växte både antalet medlemmar och aktiva och det blev aktuellt att bygga en ny stuga. Flera planer gjordes iordning och idag kan vi stoltsera med tre träningsplaner, en stor klubbstuga, två materialförråd, en stor och bra parkering samt en liten lekplats för de tvåbenta små.

I stugan finns ett fik och en avslappningsplats för de mindre med TV/Video, tidningar och några spel. Allt för att hela familjen ska känna sig välkommen.

Måndagkvällar mellan kl 18.00 - 20.00 är det fri träning, då är Du välkommen att träna din hund, fika eller bara umgås med andra hundtokiga människor. Tveka inte att ta kontakt och fråga om hjälp eller råd. Kan ingen lösa problemet just då känner de alltid nån som känner nån..

Svenska Brukshundklubben är en specialklubb under Svenska Kennelklubben. Från början var syftet att tillvarata bruksraserna och deras egenskaper för att de skulle kunna tränas och användas av försvaret. Den verksamheten finns än idag i Brukshundklubben och man ser det i våra prov och tävlingar. Men den största verksamheten idag är att utbilda hundägare i allmänhet för att få en så bra hundhållning som möjligt. Tomtens Brukshundklubb är bara en av alla lokalklubbar inom SBK.

SKK och SBK är medlemsorganisationer i Studiefrämjandet vilket innebär att alla utbildningar som klubben genomför sker i studiecirkelform med Studiefrämjandet som medarrangör.

Idag är vi över 200 medlemmar med ett gemensamt intresse: HUND

Tomtens BHK drivs ideellt så varje medlems insats är viktig om vi ska få klubben att gå runt. Man kan hjälpa till på olika sätt; köket, klippa gräsmattor, renovera stugan, hjälpa till på tävlingar, hjälpa till i kurser, sitta i styrelse eller kommittéer mm.

Varmt Välkommen till Tomtens BHK

 

Hallens historia

I höstas på ett styrelsemöte togs en fråga upp om vi inte skulle se oss om efter en hall att uppföra på klubben. När frågan togs upp ska jag erkänna att jag kände att det var ett alldeles för stort projekt för vår klubb. Allteftersom vintern avlöpte så satt vi några stycken på klubben varje måndag och tyckte att det är konstigt att folk inte tränar när det är vinter.. Hmm..

För ett par månader sedan var jag ute i  Slutarp och fick se en hall som kommunen sedan länge  slutat att använda och eftersom jag vet att kommun har en policy att alla hus som bara står skall antingen säljas eller rivas. Sagt och gjort, jag hörde mig för, tog fram kostnader. Både vad det skulle kosta kommun att riva, vad det skulle kosta Tomten att flytta (med hjälp av Skanska) samt vad det kommer att kosta om vi gör jobbet själva.

Eftersom det är en kostnad för kommun att riva, kommer vi få hallen, dessutom får vi låna en lastmaskin med bom för rivning, frakt och uppbyggnad. En mycket stor kostnad ifall vi ska hyra en motsvarande maskin. Kostnaden för vår del består i nuläget av bygglov (16.000:-), grus (20.000:-), betong (20.000:-) samt div skruv regelvirke osv. Eftesom vi kommer få bidrag med 30% på materialet så kommer kostnaden hamna på ca 65.000:- för klubben.

Vad är det för en hall då?

Jo hallen är 20x20m stor (för liten att ha tävling i). Stomme av järnbalk samt tryckimpregnerat virke som plåten är spikad i. det finns tyvärr 3st pelare i mitten som måste vadderas. som jag ser det hela passar hallen till att ha kurs i vintertid, individuell träning lydnad, agility osv. samt att hyra ut till andra träningssugna.

Vad som är ett frågetecken idag är om vi har tillräckligt med folk i klubben som kan/vill hjälpa till och genomföra detta stora projekt. Jag har en lista som man kan fylla i på vår Facebokksida TomtensBHK, det är ett mycket enkelt sätt att få svar av folk på ett översådligt vis.

Ni som inte är med i facebook och av ena eller andra anledningen inte vill gå med där kan maila mig v.nyborg@spray.se om ni kan hjälpa till med något, vad vi behöver just nu är ett långt flak (ca 9m), sponsorer samt folk som vill hjälpa till.

Uppdatering 2012-05-12

Medlemsmötet bestämde att vi ska satsa på hallen i Slutarp, dock krävs det att folk ställer upp och hjälper till. Det kommer garanterat bli trevligt och spännande. Arbetet kommer att avlöpa under juni, juli i första hand. Kan du hjälpa till? Maila mig v.nyborg@spray.se

Mvh Joakim

Uppdatering 2012-06-20

Bygglovet är beviljat!! Nu är nästan hela hallen riven, någon vecka till så.. Just nu har vi 11 sponsorer (fler på gång) Det är Lackmästarna, Hultmans kyla, A-borrning, PR slamsugning, Garageportexperten, Ekens Vetrinärklinik, Bil och Däck, Veterinär Åsa, Svenska hundfoder, Gunnars maskiner och Djurmagasinet!! Priset för en skylt är 5000:- för 5 år. Fråga gärna runt, det är mycket bra tillfälle att visa att man stödjer klubben!

 

Uppdatering 2013-03-29

Vi fick bygglov men vi fick inte startbeskedet! Innan dom kunde ge startbesked var vi tvugna att göra en hållfasthetsberäkning, jag hörde med WSP, dom skulle ha 20 000:- för detta. dock så va det ju mitt i semestern så dom kunde inte göra den på hela juli, sedan va vi ju utan lastmaskin from sista aug. Till slut fick jag tag i en person på BS-mekaniska som hjälpte oss. Det blev en uträkning på 80 sidor!! Tyvärr så va sommaren slut innan vi fick vårat startbesked.

Nu har vi dock tillgång till en lastmaskin igen! Vi kommer att sätta igång att borra resterande hålen i berget när isen är borta, samt gjuta plintar så fort som möjligt. Efter det kan vi börja resa stomen, då behöver vi mycket hjälp med borstning av rost samt målning!

 

Uppdatering 2013-04-19

Under den gångna fredagen har minst 2 takplåtar blåst sönder.. Tråkigt.. Idag sätter Daniel och Jag igång med att anlägga en väg fram samt skalar av ytterligare lite av matjorden där hallen ska stå.. Nu kör vi!!

 

 

Uppdatering 2013-06-02

Underlaget är delvis på plats, levererat av XR logistik som dessutom vill ha en skylt. Just nu ligger det 0,4 grus. Ev blir nästa omgång 0.8 det blir nog lite fastare. Alla armeringsjärn är fastgjutna i berget, alla plattor som stolparna ska svetsas fast i är på plats. Nu väntar vi bara på en liten betong vibrator så att vi kan vibrera betongen ordentligt. Sedan är det dags att börja bygga, Kul!! Daniel lägger just nu mycket tid på hallen, han har bara 10 tim/vecka praktiskt arbete, om det är någon som kan/vill avlasta med lite gräsklippning någon gång ibland så är det tacksamt..

 

Uppdatering 2013-10-01

Stomen är på plats allt är dock inte färdig svetsat ännu, många har hjälpt till med att skrapa och måla. Nu är snart dock färgen slut, det får bli en annan till takstolarna. Är rädd för att det kanske inte blir färdigt denna höst. Tiden går fort nu.. Vi får se.  Ska försöka att snygga till lite runt hallen nu när det är så torrt.

 

Uppdatering 2014-04-22

 

Taket är på, fint väder och närmare 10 pers hjälpte till! En dag tog det :=). Nu är allt svetsat. Vidare fortsätter vi med väggarna!

Vi har även en Facebook grupp "Tomtens hallbyggare" anmäl gärna ditt intresse dit för att hjälpa till eller maila v.nyborg@spray.se eller ring 0708567354!!

Mvh Joakim