Historik

1981 startades klubben av ett gäng entusiaster och flera av dem är kvar än idag. Från början fick vi plats i den "lilla stugan", men snart växte både antalet medlemmar och aktiva och det blev aktuellt att bygga en ny stuga. Flera planer gjordes iordning och idag kan vi stoltsera med tre träningsplaner, en stor klubbstuga, två materialförråd, en stor och bra parkering samt en liten lekplats för de tvåbenta små.

I stugan finns ett fik och en avslappningsplats för de mindre med TV/Video, tidningar och några spel. Allt för att hela familjen ska känna sig välkommen.

Måndagkvällar mellan kl 18.00 - 20.00 är det fri träning, då är Du välkommen att träna din hund, fika eller bara umgås med andra hundtokiga människor. Tveka inte att ta kontakt och fråga om hjälp eller råd. Kan ingen lösa problemet just då känner de alltid nån som känner nån..

Svenska Brukshundklubben är en specialklubb under Svenska Kennelklubben. Från början var syftet att tillvarata bruksraserna och deras egenskaper för att de skulle kunna tränas och användas av försvaret. Den verksamheten finns än idag i Brukshundklubben och man ser det i våra prov och tävlingar. Men den största verksamheten idag är att utbilda hundägare i allmänhet för att få en så bra hundhållning som möjligt. Tomtens Brukshundklubb är bara en av alla lokalklubbar inom SBK.

SKK och SBK är medlemsorganisationer i Studiefrämjandet vilket innebär att alla utbildningar som klubben genomför sker i studiecirkelform med Studiefrämjandet som medarrangör.

Idag är vi över 200 medlemmar med ett gemensamt intresse: HUND

Tomtens BHK drivs ideellt så varje medlems insats är viktig om vi ska få klubben att gå runt. Man kan hjälpa till på olika sätt; köket, klippa gräsmattor, renovera stugan, hjälpa till på tävlingar, hjälpa till i kurser, sitta i styrelse eller kommittéer mm.

Varmt Välkommen till Tomtens BHK

Klubbstugan, redskapsbod och en skymt av parkeringen.